U seniorů ve Velvarech

22.04.2016 13:46

Minulý rok jsme s Píďalkou složily canisterapeutické zkoušky.

Posléze jsme se věnovaly programům pro děti ve školách. Na jaře přišla nabídka z Domova pro seniory ve Velvarech, zda bychom nechtěly pravidelně docházet na aktivizační program pro dědečky a babičky, kteří mají zájem o psy. Po vyřízení všech formalit a prohlídky zařízení jsme se v pátek 22.4. vypravily do Velvar. 

Měly jsme přichystanou ukázku různých triků a kousků, které Píďalka krásně zvládla. Také jsme předvedly cviky z poslušnosti a Píďalka všem účastníkům ochotně podávala pacičky a přinášela odhozené hračky. Povídali jsme si o schopnostech a výcviku psa a také vzpomínali na pejsky, které dříve dědečkové a babičky měli. K programu samozřejmě patřilo také velké mazlení a hlazení, které si Píďalka náležitě užívala. Ti, kteří chtěli, také nabídli Píďalce připravené mlsky.

Z vyprávění, reakcí a děkování lidiček, kteří program navštívili, jsem měla velkou radost a někteří mne úplně dojali. Člověk tak cítí, že toto má velký význam pro všechny, kteří z různých důvodů nemohou být se svými rodinami a jsou rádi za zpestření života v domově.

Těším se na další výpravu do Velvar a věřím, že i příště uděláme dědečkům a babičkám radost a den jim zpříjemníme!

Píďalko, děkuji Ti za to, jaká jsi úžasná terapeutka a za Tvé široké srdíčko, do kterého se vejde tolik dobrých lidí!