Končíme třetí týden

02.05.2019 21:15

Co se všechno událo během třetího týdne?

Štěňátka byla prvně odčervena v sobotu 27.4. Poctivě pijí mlíčko od maminky i z lahvičky. Trénují nožičky a chůze je čím dál jistější. Očičkama už se dívají kolem a prozkoumávají svět. Také se pěkně ozývají - hlásky jako konipásci ;-) Zvláště ranní "hladové" koncerty mají velkou návštěvnost. Občas se ozve zavrčení či ňafnutí a je to velká legrace.

Čumáčky pomalu tmavnou a jsou samý puntík. Štěňátka se moc ráda mazlí a začínají reagovat na své sourozence. Různě se ožužlávají, pošťuchují a objevují se první náznaky hry. Je to nádhera! Také mají v porodně první hračky, ale ty slouží zatím jen jako pohodlné polštářky. Jejich čas však brzy přijde!

Ve středu 1.5. dostala štěňátka první masíčko - mleté hovězí. Na videu i fotkách můžete posoudit, jak moc jim chutnalo :-). https://photos.app.goo.gl/EtdwoZs4pawkxGNj6

Také už mají vybraná jména, ale pst, je to zatím tajemství ;-)

Maminka Berta konečně dostala svůj narozeninový dortík a štěňátka by jí ho klidně zbaštila. Takže se dortík i Bertička přesunuly do bezpečné vzdálenosti :-)

V příštím týdnu nás čekají první návštěvy a už teď jsme napjatí, zda a jak to mezi mrňousky a jejich budoucími páníčky zajiskří.