Canisterapie

10.04.2018 21:11

Dnešní článek věnuji "práci" mých úžasných holek. Lepší slovo by nejspíš bylo "poslání".

Před dvěma lety jsme začaly s Píďalkou jezdit do Domova seniorů ve Velvarech. Na pravidelných měsíčních setkáních se snažíme zpříjemnit babičkám a dědečkům jejich pobyt v domově. Program máme poskládaný z předvedení různých cviků a triků, kontaktu se seniory (hlazení, mazlení, podávání předmětů, česání psa), zapojení do prováděných cviků, přípravu hlavolamů a povídání o psech. Píďalku si v domově velmi oblíbili a vždy se na její přítomnost těší. Jelikož Píďalce zdravíčko už neslouží na 100 %, převzala štafetu Píďalčina dcera Bertička. První návštěvu ve Velvarech zvládla úplně skvěle a působila jako profík. 

Hned pár dní nato jsme byly na návštěvě u dětí v MŠ Zichovec. Bertička se chovala vzorně a byla na děti velmi opatrná. I děti byly báječné a respektovaly pravidla chování k pejskovi. Krásně jsme si společný čas užili!

Canisterapii nechceme dělat jako na běžícím páse, protože respektuji potřeby mých psů. Je to aktivita velmi náročná a pes při ní vydává velké množství energie, kterou musí načerpat zpět. Vyhovuje nám tedy mesíční návštěva ve Velvarech a k tomu příležitostný program v jiném zařízení.

Připojuji do galerie fotografie z Velvar a z canisterapeutických zkoušek s Bertičkou.

 

Fotogalerie: Canisterapie