Borůvkový vandr III

09.06.2013 23:11

Právě jsme se vrátily z Borůvkového vandru číslo III. A jaké že to letos bylo?

Opět jsme po roce vyrazili s kamarády na Kokořínsko. Nedělali jsme si žádné velké naděje, že by borůvky byly zralé. Samozřejmě nebyly! Vzhledem k počasí na jaře měly ke konzumaci dost daleko

:-) Alespoň jsme se nezdržovali na každém kroku! 

Sobotní dopoledne bylo nádherně jasné a slibovalo krásný den. A opravdu se vydařil. S několika kochacími a svačinkovými přestávkami jsme k večeru dorazili do prostorného kempu s výhledem na protější skály. Užili jsme si hezký večer při ohníčku a pak už jsme se zachumlali do spacáků.

 

V noci nás probudil štěkot Píďalky, která se vžila do role hlídačky kempu. A bylo proč štěkat! Z dálky se k nám blížila dvě světýlka. Z těch se po chvíli vyklubaly dvě postavy a pes. Noční chodci mířili do kempíku vedle nás. Po tomto dobrodružství jsme klidně spali až do rána. Noc byla krásně teplá.

Probudili jsme se do slunečného rána a po opulentní (Kačenčin výraz :-)) snídani jsme vyrazili pro vodu ke studánce. Pak už jsme se vydali na cestu zpět. Prošli jsme ještě další kemp a přidali do kroku, neboť se zdvihal vítr a začaly se objevovat bouřkové mraky. Poslední kilometr jsme došli v dešti. Ucaprtaní, ale šťastní, že se vandřík vydařil!

Těšíme se, že zase brzy vyrazíme. A tentokrát snad budou i ty borůvky :-)